Fotografia in soare puternic: Concurs de parasutism

Azi am fost la un concurs de parasutism in parcul Izvor, care a tinut de la ora 10 pana in jur de ora 14. Au concurat numai femei, iar scopul lor era sa aterizeze la punct fix, pe o saltea albastra. In rest au mai facut demonstratii si barbati, dintre care campionul mondial la paraşutism, Alexandru Nicolau.

Am fotografiat stand in plin soare majoritatea timpului, iar in pauzele dintre probe am stat sub un copac si m-am uitat cum au iesit pozele. Desi dimineata erau cativa nori pe cer, spre pranz cerul a fost complet senin.

Ca sa nu ai probleme cu arsurile solare si nu numai, iata ce ai putea sa faci:

1. Foloseste crema de protectie solara ca si cand ai merge la strand. Eu folosesc crema pentru fata si spray pentru restul corpului unde pielea nu e acoperita de haine, chiar inainte sa ies pe usa.

2. Poarta ochelari de soare, inclusiv cand te uiti prin vizorul aparatului foto, mai ales daca fotografiezi parasutisti/avioane si esti majoritatea timpului cu ochii spre cer.

3. Foloseste un mod de expunere automat sau semiautomat si fa poze in RAW. Din cauza luminii puternice iti va fi aproape imposibil sa iti dai seama pe LCD daca ai expus corect. Formatul RAW te va ajuta sa faci corectii ulterior.

4. Poarta un batic pe cap sau o sapca, orice nu are gaurele, pentru a preveni patrunderea razelor soarelui.

5. Poarta haine care sa nu fie stranse pe corp, dar care sa te acopere cat mai mult de razele soarelui.

6. In mod normal vara e bine sa ai parul strans in coada daca esti femeie, dar eu m-am ars rau de tot exact in zona din spate a gatului, deci e preferabil sa lasi parul pe spate, chiar daca transpiri. Daca esti in spatiu deschis si bate vantul cat de cat nu va fi o problema.

7. Nu uita sa ai la tine o sticla cu apa, nu suc, deoarece sucurile nu te hidrateaza la fel de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s